nubiasajtház.hu

A hagyományok mentén haladva

Kapcsolat

Tel: +36-70/361-6559
Zalaszentgrót Sabadság utca 108

  
Szombat: előre egyeztetett időpontban

Vasárnap: mindenkinek kellemes pihenést kívánunk családja körében !

Kecskesajt,termékeink

Anglonúbiai kecske (gidák, anyák, bakok).

Gidáinkat már az ellések utáni hetekben kezdjük értékesíteni, Ilyenkor azokat a gidákat ajánlom ,amelyeket nem akarom törzskönyveztetni se levágni. Ezeket a gidákat egy hetes koruk után,kb két hetes korukig lehet elvinni. Sokukból szinte házikedvenc lesz.

Mivel tenyésztéssel is foglalkozom sajnos minden évben el kell adnom néhány anyakecskét is, hiszen a férőhely nálunk sem végtelen. Azonban egyre nehezebb minden évben kiválasztani azokat az egyedeket amiktől megválok. Ez az eladás mindíg augusztus elejére esik. Örömömre szolgál, hogy vevőim eddig mindig meg voltak elégedve ezekkel az állatokkal.

 

Bakokat származással az ellések után 4-5 hónappal tudunk eladni.

Kecsketej

Azt gondolom a kecsketejet már nagyon sokan dícsérték. Sokszor jönnek vevők hozzám azzal, hogy az orvos ajánlotta igyanak kecsketejet a különböző betegségeikre. Tény, hogy van a városunkban olyan gyermek, aki nem tudott semilyen tejpótlót meginni csak a kecsketejet. Az is tény, hogy a családunkban sincs olyan, aki pollenallergiás lenne.

Aki még csak ismerkedik a kecsketej fogyasztással annak tudom ajánlani a "kávés tejet" ( nem tejes kávé!). A 2 dl forró tejbe tegyen egy csapott teáskanál instant kávét, édesítse kedvére, s ha még egy kicst meg is habosítja, kész a legfinomabb capuccino. Ha mégsem tudja tejként fogyasztani még mindíg használható a főzéshez, sütéshez úgy, mint a tehéntej.    

Joghurt

Kecsketejből ugyan olyan finom (ha nem jobb) joghurt készíthető, mint a tehéntejből. Raádásul ugyan azzal a technikával. Ezt a terméket a piaci napokra készítjük (lásd Kezdőoldal-Kapcsolat ),3.7 dl-es üvegben kínáljuk.

Túró

A kecsketúró kisebb szemcsés mint  a tehéntúró és zsírosabb, ezért felhasználáskor nincs szükség tejfölre.

Ínyenc túrokrém

Ezt a krémet sóval, fokhagymával, zödfűszerekkel készítjük, s a kívánt mennyiségben mérjük ki.

Túróslepény (rendezvényen)

Könnyű kelttésztájával kedvelt piaci reggeli.  Ezenkívül sajtkóstolón vagy menüben ajánljuk.  

Friss sajt: különböző ízesítésekkel (idénynek megfelelően ) medvehagymás, snidlinges, fokhagymás, bazsalikomos, kapros, tarkaborsos

 

 

 

 

 

Félkemény sajtok (natúr, fokhagymás, füstölt, feketehagymamagos, provance, csípőspaprikás,)

 

 

 

 y 

 Intenzív kézkrém .

Ezt  a krémet viccesen csak "kőműveskéz" krémnek hívom. Ugyanis pár éve valaki faggyút keresett a kömüves ismerősének, aki arra panaszkodott, hogy nincs olyan bolti krém, ami az ő kezének használna is. Helyette faggyúval tudta csak eredményesen ápolni a kezét. Elgondolkodtam ezen. Amikor kecskét vágok, utána az én kezem is mindíg sokkal jobb, kevésbé száraz. Még a kiszakadozott ujjbegy is kevésbé érzékeny. Ezért a faggyút egy kis köromvirágos olajjal higítottam, kikevertem és kész. Este bekentem vele a kisebesedett kezem, másnapra már nem is fájt.

Igaz, ez a krém nem az a kategória, hogy bekenem a kezem aztán egy perc múlva már mehetek is iratokat rendezni. Zsíros, lassan szívódik be, de annál látványosabb és tartósabb az eredmény ! 

 

És valami új.

Ugyan nem kecskéből vagy tejből készül de a mi termékünk.

Saját termesztésű körtéből gyümöécslevet préseltettünk.